TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Natur Tanya szerves folsav 60db 48g

Natur Tanya szerves folsav 60db 48g
Natur Tanya szerves folsav 60db 48g
Az öröm vitaminja. Jó közérzet, bátorság, optimizmus, önbizalom
A folsav, nem más, mint az öröm vitaminja, gondoskodik a jó közérzetről, az örömről, bátorságról, optimizmusról, önbizalomról, fantasztikus vérképző és még a hajnövekedésben is szerepe van!
A folsav hozzájárul:
a normál pszichológiai működéshez
az immunrendszer normál működéséhez
a normál vérképzéshez
A folsav segít csökkenteni a fáradtság és kimerültség érzését
A folsavnak szerepe van a sejtosztódás folyamatában
A folsav segíti a normál homocisztein anyagcserét
A folsav közreműködik az anyai szövetek növekedésében a terhesség időtartama alatt
A folsav részt vesz a normál aminosav szintézisben
Folsav nélkül az idegrendszer nem tud megfelelően működni
A folsav hiánya hangulatingadozást, apátiát és depressziót idézhet elő, hiszen, ha nincs elegendő folsav, akkor csökken a szerotoninszint az agyban, mivel a folsav a szerotoninszintézis egyik lépésének nélkülözhetetlen közreműködője. Fogyasztásával jelentősen javíthatod mindennapi közérzetedet és hangulatodat!
A folsav azonban azoknak is nagyon fontos tápanyag, akik erősíteni kívánják a vérképző rendszerüket, hiszen a folsav részt vesz a fehér- és vörösvérsejtek, ill. a vérlemezkék képzésében. Folsavval egészítsék ki azok is étrendjüket, akik túl sok alkoholt fogyasztanak vagy érszűkületet enyhítő étrendet folytatnak.
Folsav és babavárás
Az étrend folátokkal történő kiegészítése kötelező olyan nőknek, akik gyermekvállalást terveznek, várandósak, hiszen a folsav terhesség alatt hozzájárul a méhben növekedő magzat gerincében, az idegcső záródásához, és szerepet játszik a sejtosztódás folyamatában.
Sőt, minden gyermekszülő korban levő nőnek is folsavat kellene szednie a születési rendellenességek hatékony megelőzése érdekben! Azoknál a nőknél ugyanis, akik a teherbe esés előtt legalább 12 hónapon keresztül folsavat szedtek, a koraszülés kockázata a felére csökkent.
Továbbá ajánlott a folsav fogyasztása olyan nőknek, akik hormonos, fogamzásgátlókat használnak, és szoptatós kismamáknak is, hiszen a folsav fokozza a tejelválasztást.
Folsav – M-vitamin – B9-vitamin
A folsav egy vitamin: a B9-vitamin, amely nélkülözhetetlen, esszenciális összetevője az emberi táplálkozásnak. Esszenciális, ami azt jelenti, hogy nem termelődik az emberi szervezetben, tehát külsőleg kell gondoskodnunk a bevitelről. A folsav a test sok funkciója szempontjából fontos, főleg a DNS előállításában és korrigálásában, valamint más biológiai folyamatokban vesz részt. Fontos szerepet játszik az új sejtek építésében, különösen az egészséges vörösvértestek képzésében.
Szintetizálja és javítja a DNS-t és az RNS-t
Elősegíti a gyors sejtosztódást és növekedést
Részt vesz az egészséges vörös vértestek előállításában
Fontos, hogy a várandós nők elegendő folsavhoz jussanak a születendő gyermek agyának és gerincének súlyos születési rendellenességei (a velőcső rendellenességei, többek között a nyitott gerinc és az agyhiány) megelőzése érdekében
Serkenti az egészséges agyműködést. Holland tudósok arról számoltak be, hogy folsavval javítani lehet a memóriát.
1992-ben az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság) azt javasolta, hogy minden élelmiszerhez adjanak folsavat. 1998-ban a kenyérhez és más gabonatermékekhez elkezdtek folsavat adalékolni.
Folsav és vérszegénység
A folsavban szegényes étrend vérszegénységhez vezethet. Magasabb folsavmennyiségre van szükségük a terhes és szoptató nőknek, a sarlósejtes vérszegénységben szenvedőknek, vagy akiknek a szervezete nem hasznosítja megfelelően a folsavat, például túlzott alkoholfogyasztás vagy elégtelen veseműködés esetén. Bizonyos gyógyszerek - pl. a reuma- és rákellenes szerek - szedése fokozhatja a folsavhiány következtében kialakuló vérszegénység kockázatát.
A Medical Journal of Australia 2011 januárjában megírta, hogy a folsavhiányból eredő vérszegénység előfordulása jelentősen csökkent az országban, amióta kötelezővé tették, hogy a kenyérsütésre használt liszthez folsavat adalékoljanak.
A folsavhiányos állapot jelei és tünetei:
Fáradtság, kimerültség
Általános gyengeség
Feledékenység
Ingerlékenység, mentális zavar
Hangulatingadozások, depresszió
Étvágytalanság
Fogyás
Hasmenés
Fájdalmas vagy duzzadt nyelv
Kisebb sebek a szájban és a gyomorban
A vérszegénységben szenvedő betegnek naponta folsav tablettát kell szedniük.
A folsavhiánnyal összefüggésbe hozott egyéb kockázatok
A vérszegénységen és a születési rendellenességeken kívül a folsavhiány a következőket okozhatja:
Egy második szívroham megnövekedett kockázata
A stroke megnövekedett kockázata. Egy orvosi folyóirat szerint az élelmiszerekhez adagolt folsav jelentősen hozzájárul a stroke-halálozás szignifikáns csökkenéséhez, mivel lejjebb viszi a homocisztein szintet, a szív- és érrendszeri betegségek egyik rizikó faktorát.
Növekszik bizonyos rákfajták, pl. a gyomorrák kockázata
A férfi-termékenység jelentős csökkenése, mivel csökken a spermaszám. Egy tanulmány szerint a folsav javíthat a férfiak esélyén, hogy gyermeket nemzzenek.
Magasabb a klinikai depresszió kialakulásának kockázata.
Memóriaproblémák és a szellemi tevékenység lelassulása
Allergiás betegségek kialakulásának megnövekedett kockázata
Csontsűrűség csökkenés kockázata.
Összetevők
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban: 1 tabletta
Folsav (pteroilmonoglutaminsav) 800 µg (400%*)
*NRV– napi beviteli referencia érték.
Segédanyagok: mikrokristályos cellulóz, maltodeytrin, magézium sztearát.
Felhasználási javaslat: napi 1 tabletta, étkezés után, bő folyadékkal lenyelve.
Kiszerelés: 60 tabletta
OETI: 17271/2016

 

A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.

Bruttó ár: 2 000 Ft
ÁFÁ-t tartalmazza
Adatok
Márka
Natur Tanya
Cikkszám
NAT-5548
Tömeg
48 g/db
Hasonló termékek