Termékleírás
Makzyme-Pro enzim keverék hasznos baktérium törzsekkel, papainnal és bormelainnal kombinálva.
A legújabb étrend-kiegészítő készítményünk az egyedi Makzyme-Pro enzim keveréket tartalmazza, mely kíméletesen támogatja az emésztéshez szükséges lendületet és enyhítheti azokat a tüneteket, melyeket az ételintolerancia és a rossz táplálkozás okoz. A szabadalmazott enzimkeverékünk olyan erőteljes enzimek és hasznos baktériumok tökéletesen kiegyensúlyozott kombinációjából áll, mint a proteáz, laktáz, lipáz, alfa-galaktozidáz és laczobacillusok, de nem maradtak ki a jól ismert papain és bromelain hatóanyagok sem!
A hasznos baktériumok és enzimek kombinációját is tartalmazó Makzyme-Pro minden étrend területére kiterjed, amikor az emésztőrendszer terhelésének enyhítésére van szükség. A hasznos baktérium arra szolgálnak, hogy maximalizálják a jó baktériumok növekedését az emésztőrendszerben, míg a speciális enzimek aktívan lebontják az ételt, hogy felhasználhassák a szervezet működéséhez szükséges különböző funkciókhoz.
A Makzyme-Pro egy sor olyan tényleges enzimet tartalmaz, amelyek aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet le tudja bontani az ételt a hasznos tápanyagokra.
Gombás proteáz: az Aspergillus oryzae-ból izolált proteáz enzimek a fehérjéket egyedi aminosavakká bontják, amelyeket a szervezet fel tud használni a növekedéshez.
Gombás lipáz: a különböző gombákból izolált lipáz enzimek a zsírok bontásában játszanak szerepet.
Gombás laktáz: különböző gombákból izolált laktáz enzimek, hidrolízissel bontják le a laktózt, hogy glükózzá vagy galaktózzá váljanak – a szervezet számára hasznos energiaformává. Szedése nagyon hasznos azok számára, akik érzékenyek a tejtermékekre, amelyek általában magas laktóztartalmúak.
Alfa-galaktozidáz: olyan enzim, amely képes lebontani az emészthetetlen szénhidrátokat galaktózzá és szacharózzá a vékonybélben és megkönnyíti a felszívódást, valamint minimalizálja a baktériumokból származó gáztermelést.
Bromelain: az ananász hatóanyaga, mely a fehérjék bontásában játszik szerepet.
Papain: a papajából származó proteáz enzim, mely a fehérjék bontásában vesz részt.
Lactobacillus acidophilus: természetes módon fordul elő a szervezetben, valamint számos erjesztett élelmiszer és tejtermékek is tartalmazzák. Ez a baktérium segíti az emésztőrendszert a cukrok, például a laktóz tejsavvá történő lebontásában.
Lactobacillus casei: kiegészíti az L. acidophilus-t. Ez az enzim felelős a keményítők lebontásáért a növényekből.
Lactobacillus plantarum: a bélben természetesen jelen lévő élő mikroorganizmusok egy csoportja. Lactobacillus plantarum kivételesen képes kötődni a bél nyálkahártyájához és ezáltal növeli a bél hasznos baktérium populációját.
Az enzimek jó részt a szervezet által termelt fehérjék, melyek az elfogyasztott élelmet emészthető, hasznosítható tápanyagokra bontják a gyomor traktusban.
Segítik lebontani a fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat annak érdekében, hogy a bevitt táplálékból szervezetünk a lehető legtöbb energiát fel tudja használni. Elmondható, hogy a normál enzim termelés létfontosságú, ugyanis támogatja az emésztés és anyagcsere folyamatát, a táplálék megfelelő felszívódását. Különböző ételfajták lebontásához más-más enzimre van szükségünk. Az enzimek hiánya különféle emésztőrendszeri tüneteket okozhat akár egészséges táplálkozás mellett is, hiszen a lebontás nem működik tökéletesen.
Az emésztő enzimek legfőbb típusai:
- Lipáz: a zsírok lebontásáért felelős
- Proteáz: a fehérjéket bontja aminosavakra
- Laktáz: az ember vékonybelében is megtalálható emésztő enzim, mely a laktóz, vagy más néven tejcukor megemésztéséhez fontos
- Alfa-galaktozidáz: szénhidrátok bontásáért felelős
Sok esetben szükségünk lehet emésztő enzimekre egyes anyagcsere betegségeknél, vagy más emésztőrendszert érintő tüneteknél, mint például a
- puffadás,
- túlzott gázképződés,
- görcsök étkezés után,
- hasmenés, normálistól eltérő széklet
- egyes ételintoleranciák esetén.
Összetevők: Makzyme-Pro™ enzim keverék: Aspergillus oryzae-ból származó proteáz, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Factobacillus plantarum, térfogat növelő szerek (növényi cellulóz – kapszula héj, magnézium sztearát), bromelain, papain, lipáz, laktáz, alfa galaktozidáz, csomósodást gátló szer (szilícium-dioxid).
Hatóanyagok 1 kapszulában:
Makzyme-ProTM enzim keverék (2500 HUT / 400 mg):
Aspergillus oryzae-ból származó proteáz
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus casei
Factobacillus plantarum
Bromelain 90 GDU
Papain 2670 TU
Lipáz (gomba eredetű) 1500 FIP
Laktáz (gomba eredetű) 600 LACU
Alfa-galaktozidáz 300 GALU
Ajánlott adagolás: Egy kapszula bevétele javasolt, napi 1-2 alkalommal. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések közben egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.
A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.