TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

USA MEDICAL ORGANIC REISHI- Pecsétviaszgomba 60 kapszula

USA MEDICAL ORGANIC REISHI- Pecsétviaszgomba 60 kapszula
USA MEDICAL ORGANIC REISHI- Pecsétviaszgomba 60 kapszula
Alig létezik más gomba, amelyet olyan hangzatosan dicsérnek, mint a pecsétviaszgombát. Bár kesernyés íze miatt a süngombához képest étkezési célokra kevésbé alkalmas, étrend-kiegészítőként egyre népszerűbb. A következő blogposztban megmutatjuk, minek köszönheti hírnevét ez a sokoldalú gombafajta, illetve ismertetjük a témában folytatott legújabb kutatásokat is.
A ganoderma jellegzetességei

A pecsétviaszgomba, amely ganoderma lucidum vagy reishi gomba néven is ismert, vörösesbarna színéről, illetve vese alakú kalapjáról ismerhető fel. Már több mint 2000 éve része a hagyományos kínai gyógyászati gyakorlatoknak, ahol a halhatatlanság gombájának is nevezik.

A pecsétviaszgomba

- poliszacharidokat,
- peptideket és
- triterpenoidokat tartalmaz, amelyeknek a kutatások szerint a jótékony hatásokat köszönhetjük.

Emellett élelmi rostokban és különböző ásványi anyagokban, vitaminokban és aminosavakban is bővelkedik.
A pecsétviaszgomba termesztése

A pecsétviaszgomba főként lombhullató fákon, elsősorban tölgyfákon telepedik meg, de termeszthető rönkös, illetve zsákos módszerrel is, ha magas páratartalmat és 20 °C feletti hőmérsékletet biztosítunk számára. Az értékes összetevők mellett a reishi gomba dekorációs célokra is remekül használható.
A ganoderma gomba ára és fogyasztása

A pecsétviaszgomba ára nem vetekszik ugyan a szarvasgombáéval, de mivel a termesztése némileg hosszadalmas, és speciális körülményeket igényel, nem tartozik a legolcsóbban beszerezhető gombafajták közé.

A reishi gomba széles körben kapható kapszula vagy tabletta formájában, de elérhető porként is. A bátrabbak önmagában is fogyasztják, de például turmixhoz is adható, vagy egy pohár vízbe is bele lehet keverni, ám hagyományosan a pecsétviaszgombát teaként isszák.

Alkalmazásakor emésztési zavarok rövid ideig előfordulhatnak, mivel a testnek először hozzá kell szoknia a gombához. Természetesen azok, akik allergiásak a gombákra, nem fogyaszthatják ezeket a termékeket, mivel náluk allergiás tünetek léphetnek fel. Fontos még, hogy vásárlás előtt alaposan utánajárjunk a választott terméknek, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a ganoderma ellenőrzött termesztésből származik.
A pecsétviaszgomba a kutatások fényében

A pecsétviaszgombát számos vizsgálatnak vetették alá, hogy igazolják lehetséges gyógyhatásait.

Kutatták a vastagbélrák megelőzésében vagy leküzdésében betöltött lehetséges szerepe miatt.
A kutatók arra is keresték a választ, hogy a ganoderma gomba hat-e a szervezet fehérvérsejtjeinek aktivitására. Vizsgálták még azt is, hogy vajon a ganoderma csökkentheti-e a szorongást és a depressziót, valamint javíthatja-e az életminőséget bizonyos betegségekben szenvedőknél.

Mivel nem áll rendelkezésre elég adat a pecsétviaszgomba hatékonyságát illetően, további embereken végzett vizsgálatokra van szükség.
A ganoderma gomba hatásai az immunrendszerre

Immunrendszerünk olykor gyengélkedhet, történjen ez alváshiány, túl kevés testmozgás vagy az egészségtelen táplálkozás miatt. Ezért a tudomány már régóta figyelemmel kíséri a gombák potenciális jótékony hatásait, amelyek akár az immunrendszerre is kihathatnak.

Egy vizsgálatban például azt térképezték fel, hogy vajon a pecsétviaszgomba javíthatja-e a nyiroksejtek működését.

A ganoderma kapszula

A ganodermában előforduló poliszacharid mennyisége a pecsétviaszgomba-kivonatot tartalmazó készítményekben jelentősebb, mint az őrleményekben. A koncentrált hatóanyag-tartalom miatt érdemes inkább ezeket a terméket választani, mint amilyen például az USA Medical pecsétviaszgomba kapszulája.

Az étrend-kiegészítő készítmények nem helyettesítik az egészséges életmódot és a vegyes, kiegyensúlyozott étrendet.

Hatóanyagok 1 kapszulában:
- Organikus pecsétviasz gomba kivonat (18:1), 30% poliszacharid 350 mg
- Organikus acerola gyümölcs kivonat 20 mg

Összetevők: organikus “reishi” pecsétviasz gomba (Ganoderma Lucidum) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, növényi kapszulahéj (HPMC).

 

A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.

Bruttó ár: 7 500 Ft
ÁFÁ-t tartalmazza
Adatok
Cikkszám
usamedical001
Hasonló termékek