Édes, blans mandula őrleménye. Nem zsírtalanított. Péksüteményeken, kenyereken kívül kiválóan alkalmas marcipán és macarone készítéséhez is.A mandula bőségesen tartalmaz E-vitamint, így segít a méregtelenítő folyamatok serkentésében, ellenállóképességünk erősítésében. Erős antioxidáns hatása segít megvédeni a szervezetet az oxidatív stressz okozta sejtkárosodástól.
Megakadályozza a koleszterin lerakódását az erekben.
Sok benne a B1-vitamin, a folsav, a riboflavin (B2-vitamin), a P-vitamin és a foszfor.
Gazdag ásványi anyagokban. A magnézium erősíti a csontozatot, serkenti a fehérjeképzést és fenntartja a szervezet kálcium-kálium egyensúlyát.
Remek rézforrás: elősegíti az oxigén szállítását, jó hatású a véredényekre és az idegrendszerre.
Cinktartalmánál fogva serkenti a sebgyógyulást.
Vastartalma miatt javasoljuk lábadozás, vagy vérképzési gondok esetén.
A belőle készült krém tisztítja és hidratálja a bőrt.
A lenyúzott magbélből nyert vitamindús mandulatejet évszázadok óta fogyasztják. A szója-, illetve húsmentes étrendben kedvelt ital kiváló fehérjepótló, és javítja az emlékezőképességet.
A mandulában egyidejűleg magas a fehérje és az élelmi rost mennyisége. Ez a kombináció segít a tápanyag-bevitel ésszerű szinten tartásában - vagyis bármennyire is olajos magot fogyasztunk, a mandula, növeli a teltségérzetet, és egészségünket is védi. Mérsékli a vércukor-szint hirtelen emelkedését.
Kedvező hatású egyes rákbetegségek megelőzésében.
Serkenti az emésztést, hatásos gyógymód a székrekedésre.Beltartalmi érték
100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ
626 kcal / 2629 kJ
Zsír
52,2 g
Szénhidrát
6,8 g
Fehérje
27,6 g
A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.