Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
Glikémiás indexe: 0
Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g);
Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.Összetevők: étcsokoládé (kakaómassza, édesítőszer: eritrit (28%), kakaóvaj, emulgeálószer: napraforgó lecitin, édesítőszer: szteviol glikozidok (0,02%)) pörkölt mogyoró 10% Kakaó szárazanyag legalább 70%.Beltartalmi érték
100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ
511 kcal / 2105 kJ
Zsír
48,5g
- ebből telített zsírsavak
25,9g
Szénhidrát
30,3g
- ebből cukrok
0,9g
Fehérje
9,2g
Só
0g
Poliolok
25,2g
Rost
8,5g
A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.