Jelentőség, hatás:
A konyhasóhoz hasonlóan főleg nátrium-kloridból áll, de ezen kívül tartalmaz számos más ásványi anyagot is. A színét a vas-szulfidnak, különleges ízét és illatát pedig a kén tartalmú vegyületeknek köszönheti.
Felhasználás:Kénes íze miatt kiválóan alkalmas a tojás ízének helyettesítésére. A dél-ázsiai konyha jellegzetes ételeihez remekül illik mint például a raita, de a tofuhoz és az avokádóhoz is.
Összetevők: Himalaya fekete só (Kala Namak)
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték:0 kJ / 0 kcal
Zsír:0 g
– amelyből telített zsírsavak:0 g
Szénhidrát:0 g
– amelyből cukor:0 g
Rost:0 g
Fehérje:0 g
Só:92,8 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.