TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

JAVALLAT Bíbor kasvirág kapszula 50db

JAVALLAT Bíbor kasvirág kapszula 50db
JAVALLAT Bíbor kasvirág kapszula 50db
JAVALLAT BÍBOR KASVIRÁG HERBA kapszula 50db

1. Támogathatja az immunrendszer egészségét és a szervezet természetes védekezőképességét.
2. Hozzájárulhat a felső légutak (garat, torok, szájüreg) egészségéhez.
3. Előnyös élettani hatásai miatt évszázadok óta alkalmazott gyógynövény.
4. A bíbor kasvirág a népgyógyászatban hagyományosan alkalmazott gyógynövény (húgyúti problémák, migrén, szédülés, herpesz, fehérfolyás, középfülgyulladás stb.).

EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAI
A felsorolt egészségügyi hatások mindegyike szerepel abban a jegyzékben, amelyet az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) szakértői tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. Az alattuk ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a bíbor kasvirág herbájára általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a JAVALLAT BÍBOR KASVIRÁG HERBA teljes értékű gyógynövény-kivonat egészségügyi hatásait.

A bíbor kasvirág herba (Echinaceae purpureae herba) szerepel a hatályos gyógyszerkönyvben (Ph. Hg. VIII.)

1. AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGÉT ÉS A SZERVEZET TERMÉSZETES VÉDEKEZŐ-KÉPESSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

Számos kutatás igazolja, hogy a kasvirág-kivonatok képesek megelőzni a megfázás kialakulását és lerövidíteni a gyógyulás idejét. Az időben megkezdett kezelés gyorsítja a megbetegedés lefolyását, a tünetek enyhébbek lesznek.

A bíbor kasvirág kivonataival több tucat klinikai vizsgálatot végeztek. Egy 2006-ban készült, 234 db kasvirággal foglalkozó vizsgálatát eredményét összegző tanulmány szerint azoknál, akik kasvirág-kivonatot szedtek, 55 százalékkal kisebb eséllyel alakultak ki megfázás tünetei, mint azoknál, akik placebót kaptak. (Dr. Schoop és munkatársai kutatása)

A bíbor kasvirágban lévő hatóanyagok együttesen akadályozzák a megfázás kialakulását.

Több kutatás igazolta a kasvirág antibakteriális hatását. (Dr. Steinmuller és munkatársai kutatása, Dr. Bensch és munkatársai kutatása, Dr. Sharma és munkatársai kutatása)

Hatóanyagai közül az alkil-amidok igazoltan gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. (Dr. Hou és munkatársai kutatása, Dr. Dall'Acqua és munkatársai kutatása).

A kasvirág-kivonat képes volt gátolni az influenza vírust, valamint a herpes simplex vírusokat is. (Dr. Wacker és munkatársa kutatása, Dr. Thomson kutatása)

Számos kutatás igazolta, hogy a kasvirág-kivonatok képesek voltak mind specifikus, mind a nem specifikus immunválasz kiváltására. A kasvirág-kivonat fokozta a makrofágok szaporodását és működését (Dr. Luettig és munkatársai kutatása, Dr. Barrett kutatása), egyúttal növelte a T-limfociták, a neutrofil falósejtek és a természetes ölősejtek számát a szervezetben. (Dr. Di Pierro és munkatársai kutatása)

2. A FELSŐ LÉGUTAK (GARAT, TOROK, SZÁJÜREG) EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

A felső légutakra gyakorolt kedvező élettani hatása főképp a bíbor kasvirág poliszacharid-tartalmára vezethető vissza, amely bevonja a gyulladt nyálkahártyát, azon védőréteget képez. Eközben a benne lévő baktérium-, vírus-, és gombaellenes anyagok meggátolják a gyulladt terület felülfertőződését. A kasvirágban található gyulladáscsökkentő anyagok mérséklik a felső légutak gyulladását is, az immunstimuláns anyagok pedig fokozott immunválaszt váltanak ki ezen a területen. (Dr. Sperber és munkatársai kutatása, Dr. Turner és munkatársai kutatása)

BÍBOR KASVIRÁG A NÉPGYÓGYÁSZATBAN

A népgyógyászatban elsősorban a tudományosan is alátámasztott területeken alkalmazzák a kasvirágot: megfázás, köhögés, influenza és egyéb légúti megbetegedések esetén. Immunstimuláns hatása miatt ezek mellett középfülgyulladás, húgyúti fertőzések, fehérfolyás, herpeszvírus, humán papilóma vírus (HPV), mandulagyulladás esetén is alkalmazzák. Használják még krónikus fáradtság kezelésére, szorongásra, reumára, migrénes fejfájásra, emésztési zavarokra, szédülésre és a sportteljesítmény javítására. (TRC Natural Medicines)

Összetevők: kapszulánként 350 mg bíbor kasvirág herba (Echinaceae purpureae herba) teljes értékű kivonata (DER 2:1), kapszulahéj: zselatin.

Adagolás: napi 2x1-3 kapszula étkezés előtt bő folyadékkal lenyelve, vagy a kapszulák tartalmát 2 dl forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva.

Kiszerelés: 50 db kapszula


A bíbor kasvirág herba fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

 

A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.

Bruttó ár: 1 990 Ft
ÁFÁ-t tartalmazza
Adatok
Cikkszám
javallat004
Hasonló termékek