A datolya finom, édes gyümölcs, amely általában forró, sivatagos klímájú helyeken terem.
Felhasználása:
Fogyasztható magában, müzlibe, kásába keverve, desszertekhez
Elkészítése:
Ínyenceknek szárnyasok és halételek mellé is ajánljuk. Dióval és mogyoróval párosítva is igen ízletes.
Diéták:
Segíti az emésztést, Candida diéta során nem ajánlott, 0 vércsoport diéta során semleges, A és AB vércsoport diéta során nem ajánlott.
Tartalmaz, kalciumot, magnéziumot, foszfort, B vitamin, rezet, káliumot és cinket.Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1174 / 276
Fehérje (g / 100 g) 1,85
Szénhidrát (g / 100 g) 65,1
Ebből cukor (g / 100g) 63,7
Zsír (g / 100 g) 0,53
Telített zsírsavak (g/100g) ‹ 0,1
Élelmi rost (g / 100 g) 8,7
Nátrium (mg / 100g) 35
A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.