Mi a különbség a Fehér és a Barna rizs között?
A két rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. A feldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok vesznek el belőle. A barna rizs sokkal több tápanyagot tartalmaz.
A barna rizs sok E-vitamint, B-vitaminokat, tiamint, riboflavint, niacint és B6-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot, vasat tartalmazhat. A fehér rizsben ezekből lényegesen kevesebb található, ráadásul élelmi rost tartalma is csak negyede a barna változatnak. A gluténérzékenyek számára szintén ajánlott a rizs, mint gabonaféle fogyasztása.
Felhasználási javaslat:
Mossuk át alaposan és többszörösen a rizst és forraljuk fel hozzá a vizet. A tűzhelyt állítsuk be a lehető legalacsonyabb hőmérsékletre,és fedő alatt pároljuk a rizst tovább kb 30 percig.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 1582 KJ
373 kcal
Zsír 2,9 g
– telített zsírsavak 1 g
Szénhidrát 77,2 g
– cukor 1,3 g
Rost 3,5 g
Fehérje 7,9 g
Só 0 g
A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.