A spirulina az egyike a valaha ismert legnagyobb tápértékkel bíró élelmiszereknek.
Rengeteg értékes enzimet és hatalmas mennyiségű (60- 70%) növényi fehérjét tartalmazó mikroalga. Könnyen emészthető formában tartalmazza a szervezet számára létfontosságú vitaminok, ásványi anyagok, enzimek és antioxidánsok jelentős hányadát.
Mit jelent a ‘Superfood‘ elnevezés?
Superfood alatt olyan növényi alapú magas minőségű élelmiszereket értünk, amelyek kiemelkedő értékekkel bírnak vitamin -ásványi anyag -és antioxidáns tartalmuknak köszönhetően.
Saját, természetes közegükben nevelkedő növényekről révén szó minden feltétel tökéletes ahhoz, hogy magukba szívják azon esszenciális ásványi anyagokat, melyeknek köszönhetően mi is hozzá juthatunk szervezetünk számára nélkülözhetetlen tiszta és minőségi tápanyagokhoz.Kiknek ajánlott a spirulina napi szedése?
fáradékonysággal küzdőknek
tápanyagszegény étrenden élő gyermekeknek
emésztési problémákkal küzdőknek
sportolóknak
túlsúllyal küzdőknek
allergiásoknak
tanulóknak (fokozott szellemi igénybevétel esetén kitűnő tápanyagforrás)
extra tápanyagforrást igénylő vegánoknak/vegetáriánusoknak
Felhasználási javaslat (Ajánlott napi bevitel):
3-10 g (1-3 teáskanál) levesekbe, salátákba, gyümölcs- és zöldséglevekbe. Fontos, hogy a spirulinát legfeljebb 40° C meleg ételekbe használjuk, vagyis már a tányérra felszolgált levesre szórjuk.
Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot. Az ajánlott napi bevitelt túllépni nem javasolt. Gyermekektől távol tartandó!Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó. A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült. Természetes módon előforduló szulfitokat tartalmaz.
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 1420 Kj
336 kcal
Zsír 1 g
– telitett zsír 0,5 g
Szénhidrát 13,1 g
– cukor <0,1 g
Rost 5,1 g
Fehérje 65,9 g
Só 0,9 g
A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.