Az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó gabona. Lassan lebomló szénhidrátforrás, sok rosttal. Minden esszenciális aminosavat tartalmaz. Gluténmentes, ezért liszt érzékenyek is fogyaszthatják. Lugosító hatással is bír. Zsírtartalma a gabonaféléknél nagyobb, főként telítetlen zsírsavakból tevődik össze. Vízben vagy tejben megfőzik és pépesen fogyasztható. Száraz helyen tartandó, hűtést nem igényel.Felhasználása: köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk.Energia 120 kcal
Fehérje 4.4 g
Zsír 1.9 g
Telített 0.2 g
Egyszeresen telítettlen 0.5 g
Többszörösen telítettlen 1.1 g
Szénhidrát 18.5 g
Cukor 0.9 g
Rost 2.8 g
Nátrium 7 mg
Koleszterin 0 mg
Glikémiás Index 44
A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.