A pektin, egy a gyümölcsökben is megtalálható természetes zselésítő anyag, mely hosszú főzés során oldódik ki. Viszont ha készen adagoljuk a gyümölcsökhöz, akkor megspórolható a hosszadalmas főzési idő, ráadásul sokkal több vitamin marad a kész lekvárban, dzsemben.
Felhasználás: A tasak tartalmát keverje össze azzal a cukormennyiséggel, amivel a lekvárt vagy a dzsemet készíti.
(a tasak 10 kg gyümölcshöz elegendő, lehet arányosan kevesebbet is használni, de ha keményebb állagot szeretnénk elérni, többet is.) Ezt a cukros pektint kell állandó kevergetés közben hozzáadni a gyümölcshöz, és forrástól számított öt percig főzni.
Allergén információ:Szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
- Energiatartalom: 915kJ/225kcal
- Zsír: 0,0 g melyből telített zsírsavak: 0,0 g;
- Szénhidrát: 22,0 g, melyből cukrok: 20,0 g (fruktóz :<0,2, glükóz:10, szaharóz:<0,2)
- Fehérje: 0,2 g,
- Só: 0,3 g
Összetevők:pektin E440, dextrose (EU)
A feltüntetett árak a készlet erejéig érvényesek.